I Njemačka svoju Opatiju ima... Ovogodišnje prvenstvo Njemačke za klasu Flying Dutchman jedrilo se na jezeru Tagernsee, koje je smješteno južno od Munchena, a većina jedrenja dogodila su se s prvim zrakama sunca.

Flota je bila brojnija od one na prvenstvu susjedne im Austrije, koje se jedrilo tjedan prije, sudjelovalo je čak 45 posada, ali ovog puta naše boje branili su samo Nadan Kosanović & Boško Celić.

Istina, na jezero su izašli samo u petak 18., dok su za preostala dva dana procijenili da se sastanci kormilara u 04:30 ujutro i prvi prateći startevi u 06:30 ne uklapaju u priču ugodnog druženja i vikenda pod jedrima s prijateljima iz centralne Europe.

Ukupno je odjedreno sedam plovova po svježim jutarnjim laganim i umjerenim termalnim vjetrovima, dok su dnevna jedrenja po uobičajenim vjetrovima sa sjevera bila nemoguća zbog vrlo visokih temperatura.

Konkurencija na regati bila je iznimno jaka. Sudjelovali su medaljonoše s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva klase, a također je bilo i jedriličara koji su osvajali odličja na Svjetskim prvenstvima i u drugim dvočlanim klasama.

Rezultate regate možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: Yacht Club Tagernsee

 

Back To Top