41 posada prijavila je svoj nastup na Prvenstvu Austrije, regati koja je i dio Europa Cupa za klasu Flying Dutchman, a među njima su zajedrile i dvije posade iz Hrvatske.

Jedrilo se tri dana, od petka 11. do nedjelje 13. kolovoza na lijepom Alpskom jezeru Achensee smještenom između planina Karwendel i Rofan i ukupno je odjedreno 8 plovova.

Prevladavali su uglavnom lagani do umjereni vjetrovi.

Prvog dana su se po zahtjevnim i nestabilnim uvjetima odjedrila dva plova. Drugi dan je bio pomalo iscrpljujuć jer su se po laganom južinu odjedrila čak četiri plova, dok su se posljednjeg dana odjedrila dodatna dva plova, ponovno po južinu koji je ovog puta puhao do 12 čvorova.

Osam starteva je uspjelo, a čak 17 puta se išlo u predstartnu proceduru. Idilični zeleni krajolik nije rezultirao i mirnim, zen, pristupom regati jer je dosuđeno mnoštvo OCS-ova i UFD-ova, a što je značajno utjecalo na finalni raspored u rezultatima.

Foto: Nadan Kosanović

Hrvatsku su predstavljale posade CRO 15 - Nadan Kosanović & Boško Celić, te CRO 13 - Andrea Battistin & Andrea Blašković, obje iz JK Vega.

Posada Kosanović - Celić regatu je završila na 25. mjestu, dok su Battistin i Blašković osvojili 33. mjesto.

I jedni i drugi pokazali su dovoljnu dozu strpljenja na startu  da ne "osvoje" niti jedan UFD i OCS, ali nešto konzervativniji startevi imali su za posljedicu i plasmane oko polovice flote i nešto slabije od toga.

Koja mjesta su točno zauzeli možete pronaći na ovom linku, a njihov idući nastup bit će tjedan kasnije 150 kilometara zapadnije na Prvenstvu Njemačke koje će se jedriti na Tagernsee.

Naslovna foto: Nadan Kosanović

 

Back To Top