Nakon regate održane tjedan dana ranije u Mošćeničkoj Dragi, šljukaši su nastavili druženje na regati koju je organizirao YC Croatia ispred Ičića za vikend 29. i 30. lipnja.

Na regati je sudjelovalo ukupno devet posada, od kojih je jedna posada došla iz Italije, dok je većina bila iz Kostrenskog JK Galeb, a po jednu posadu dali su YC Croatia i JK Sv.Filip i Jakov.

Nažalost u subotu je bilo bez vjetra. Maestral nije uspio probiti, a iznimno vruće vrijeme nije dopustilo termici da proradi. Zbog toga se nije održalo niti jedno jedrenje.

Naravno, organizatori i sudionici sve nade polažu u idući dan za kad je prvo jedrenje planirano da bude na jutarnjoj tramontani ispred Preluke. Međutim, zbog prognoze juga, organizatori su odlučili ne dizati posade u 4:30 ujutro jer su šanse za tramontanu bile vrlo male, što se kasnije pokazalo točnim. Ipak, u nedjelju je probilo najavljivano vedro jugo, omogućivši održavanje tri plova po vjetru od 8 do 15 čvorova.

Što se jedrenja tiče, bilo je potrebno odraditi klasično dobar start na desne uzde, a zatim okrenuti u desnu stranu polja. S obzirom da je jugo tek probilo, nije se uspio razviti veliki val, pa se jedrilo po kratkom i oštrom valu.

Foto: Danijel Zdelarec

Na regati se pojavila i nova šljuka u hrvatskoj floti, dovučena čak s Palma de Mallorca-e. Šljuke, malo po malo, nastavljaju rasti kao klasa u Hrvatskoj te pružaju izvrsnu priliku za povratak jedrenju u malim klasama onima koji su se zaželjeli jedrenja, a u međuvremenu su prestali jedriti ili su se jednostavno zaželjeli male klase i štap regatnog polja. Kako sami slogan klase kaže: "Serious Sailing, Serious Fun", točno tako je bilo u Ićićima.

Što se tiče "serious sailing" dijela treba istaknuti da je unatoč bodovnoj dominaciji posade Milko Volarić & Dean Pavlak iz JK Galeb, pojedinačne pobjede podijeljene su trima različitim ekipama. Svi s pobjedničkog postolja mogli su se pohvaliti s jednom s tim da su Volarić & Pavlak uz tu pobjedu obilježili i dva druga mjesta, dok su drugoplasirani Damir Vranić & Ivan Perović, također Galebaši, uz svoju pobjedu ubilježili i dva treća mjesta.

Trećeplasirana ekipa, Andrea Cabrini & Eleonora Ružić, Circolo Vela Cremona, nisu baš briljirali u drugom i trećem plovu kao u prvom kad su pobijedili, ali svejedno su osigurali dovoljno veliku bodovnu razliku ispred četveroplasirane posade da bi  zadovoljni mogli vratiti se  doma.

Foto: Danijel Zdelarec

Kompletne rezultate regate možete pronaći na ovom linku.

Sve u svemu regatni odbor odradio je izvrstan posao, a organizatori su se pobrinuli za odličnu večeru u klubu u subotu s čim su dodatno začinili "serious fun" dio eventa.

Foto: Anja Zambelli Čolak
Naslovna foto: Danijel Zdelarec

 

Back To Top