Šesta regata Lige Orsan je ujedno bila i službena regata u kalendaru HJS-a pod imenom Regata Sv.Vlaha, a u čast nebeskog zaštitnika grada Dubrovnika čiji dan se slavio u subotu 3. veljače, a u nedjelju je bio završetak nadaleko poznate Feste.

Ovakav povod je iskorišten da se obavezan okret regate organizira ispred starog porta. Naravno, regata je startala ispred kluba, a na istom mjestu je bio i cilj.

Cijelom rutom od deset milja, 9 posada je pratila burica. Dvije ekipe nisu stigle do cilja, a preostalih sedam je ponovilo situaciju s cilja tjedan dana ranije kad su skoro svi završili regatu unutar 15-20 minuta, dok je jedino jedrilici Minidora trebalo malo više vremena do cilja.

Zanimljivo je da je ovaj put prvoplasirana ekipa u realnom vremenu ujedno bila pobjednik i po ORC-u (službenom korekcijskom sustavu Lige Orsan). Ista shema je nakon korekcije rezultirala i s ostalim jedrilicama, nakon korekcije redoslijed je ostao jednak nom u realnom vremenu. Kako to službeno izgleda možete vidjeti ovdje.

Treba posebno spomenuti da je na ovoj regati Južni vjetar Jadrana Gamulina napokon dobio ORC svjedodžbu koja mnogo više odgovara stvarnom premjeru ove jedrilice. Još nije izrađena finalna verzija, ali vlasnik se nada da bi i ona mogla uskoro stići. A u skladu s novom svjedodžbom korigirani su i rezultati prošlog kola. Kako izgleda konačno stanje na ljestvici s rezultatima ovih šest kola možete pronaći na ovom linku.

Više fotografija snimljenih ispred starog Dubrovačkog porta, kao i jedan video prilog, možete pronaći na stranicama DuList-a.

Iduća regata je u planu za dva tjedna, u nedjelju 18. veljače.

 

Naslovna foto: Zvonimir Pandža

 

Back To Top