Lagana kišica i levanat su ispratili 10 posada iz JK Orsan na startu 7. kola Orsan lige. Ruta regate je nakon starta ispred Orsana flotu vodila prema Daksi koju je trebalo ostaviti lijevim bokom, pa prema Grebenima koji su se također ostavili lijevim bokom, pa prema Kalamoti i Daksi (obje desnim bokom) i u cilj u Orsanu.

Ukupna duljina rute koja se ubacila u korekciju bila je 11 NM.

Uz opće odobravanje jedriličara kiša je ubrzo prestala, a vjetar je krenuo s okretanjem na jugo i tako je ostao do kraja regate. Jedino je malo jačao u snazi, pa su svi uspješno završili jedrenje mnogo ranije od ograničenja u 14 sati.

Prvi je ciljnu ravninu u realnom vremenu presjekla posada Ive Kvestića na jedrilicom Lero. Njima je za ovu rutu trebalo sedam minuta više od dva sata jedrenja. Sedam minuta iza je regatu završila Nataly Žarka Đanovića, a 45 minuta duže od prvoplasiranih je trebalo desetoj jedrilici u cilju, Minidori.

Što se tiče ORC matematike, i po njoj je Lero bio najbrži, a na drugo mjesto se plasirala Fjumanka Deana Kontića koja je za Lerom kasnila 18 korigiranih minuta. Na trećem mjestu je završio Južni vjetar Jadrana Gamulina, a Nataly, drugoplasirana u realnom vremenu je zauzela tek 5. mjesto sa zaostatkom od 22 minute iza Lera.

S ovom pobjedom Lero je učvrstio vodstvo na generalnoj ljestvici. Iza njega su Analea i Rosso, a treba spomenuti da je ovaj put na jedrilici Rosso solo jedrio Niko Kmetović. Inače jedri u društvu s još jednim ili dva jedriličara, ali ovaj put je morao startati sam!

Iduće kolo je u planu 4. ožujka, a domaćini su jedriličari s jedrilice Nataly.

Više fotografija s mora možete pronaći u fotogaleriji koju se potrudio napraviti Tonči Plazibat.

 

JK Orsan i Zajednica tehničke kulture Dubrovnik započeli su prošli tjedan s radionicom izrade mornarskih čvorova. Mentor je g. Lovre Peović, a više informacija o novim terminima i ostalim bitnim detaljima možete pronaći na ovom linku.

Splitska trening liga koja je trebala imati svoje 5. kolo istog ovog vikenda, nije održana zbog velike kiše koja je dovela do velikog broja otkazivanja sudionika u jedriličarskom dijelu okupljanja.

 

Naslovna foto: Tonči Plazibat

 

Back To Top