Treći dio round the world priče Ricka Tomlinsona. Ovog puta malo više priča o djevojkama na oceanu, a došao je i do svoje America's Cup životne epizode. Nadam se da ćete i ovog puta uživati u njegovom izboru iz "starih albuma".

Dok sam pregledavao hard diskove u porazi za fotografijama s Whitbreada shvatio sam da ih iz sezone 2001/02 ima mnogo više vrijednih daljnjeg objavljivanja.

Kamerman George Johns, Steve Ancsell i ja dobili smo zadatak da približimo regatu publici što je više moguće i na kraju se ispostavilo da će to biti jedna vrlo velika avantura. Regata je dobila web stranicu, koristili smo email i nije više bilo slanja rezultata preko Ceefax-a.

Ovo je još uvijek bilo prije nego je svaka posada dobila reportera u svom sastavu i posade su imale obavezu slanja fotografija i video klipova sa svake etape. Naravno, to je bilo godinama prije dronova.

 

 

Nakon starta u Solentu napravili smo snimanja na Fenando de Noronha s Brazilskom mornaricom i u Cape Townu i na Rtu Dobre nade s helikopterom. U zapadnoj Australiji, ispred Albanyja pomogli smo u evakuaciji ozlijeđenog člana posade na Amer 1 i transportu do Marcela. Odatle smo išli za Sydney. Od tamo smo preletjeli helikopterom do Hobarta i dalje do North Capea na Novom Zelandu. Poslije Aucklanda išli smo na Cape Horn i letjeli smo s Čileanskom mornaricom i susreli se s jedrilicom SEB u Punta Arenasu nakon što su izgubili jarbol. Od tamo smo išli dalje za Rio. Još jednom smo bili na Fernando de Noronha. Zatim Antigua, pa Bahami, Chesapeake i Baltimore. Preko Atlantika napravili smo snimke ispred La Rochellea, Ushanta, pa La Mancheom do Gothenbourga i za kraj smo preletjeli cijelu etapu od Gothenburga do Kiela.

Sve fotografije su snimljene Nikonom D1x, prvom digitalnom kamerom dostupnom „normalnim“ fotografima.
Nikon D1x imao je samo 6 megapiksela, a cijena te 2001. mu je bila veća od 3000 funti!

Prvi iPhone je na tržište izašao tek 2007. godine.

 


 

 

Back To Top