Prošli vikend, 6 - 8. svibnja, JK Mornar bio je domaćin posljednje izborne regate u ovom ciklusu, regate Sv.Duje - memorijal Tonča Mitrovića.

Nažalost, vremenski uvjeti nisu osigurali uvjete za održavanje niti jednog plova, tako da je regata prošla bez promjena u plasmanu na izbornoj ljestvici koja je formirana tjedan dana ranije nakon treće izborne regate čiji domaćini su bili članovi JK Split.

Pravila po kojima se formiraju reprezentacije u ovoj klasi vrlo su jednostavna.

Da bi što više mladih jedriličara i jedriličarki dobili mogućnost stjecanja iskustva na najjačoj međunarodnoj sceni reprezentacija se dijeli u dva dijela. Članovi jedne imaju pravo nastupa na Svjetskom, a druge na Europskom prvenstvu.

Na SP koje je ove godine u Turskoj u gradu Bodrumu, smiju otputovati petero prvoplasiranih na ljestvici. Ove godine to su:

 1. Edi Jurman - JK Uljanik
 2. Josip Tafra - JK Labud
 3. Bepo Duplančić - JK Labud
 4. Luka Dokoza - JK Uskok
 5. Roko Cepić - Zokić - JK Labud

Što se tiče EP čiji domaćini su u 2022. Danci iz Sønderborga, put njega otputovat će sljedećih sedmero:

 1. Toma Smirčić - JK Split
 2. Ema Grabar - JK Uljanik
 3. Nina Marušić - JK Zvir
 4. Kiara Radnić - JK Val
 5. Šime Bosna Rusković - JK Split
 6. Borna Mohač - JD Val
 7. Luka Pahljina - JK Uljanik

Obje regate jedrit će se za vrijeme ljetnih školskih praznika. Ekipa koja bude putovala u Tursku tamo će boraviti od 27. lipnja, pa do 7. srpnja, dok će se regata u Danskoj službeno održavati od 30. srpnja do 6. kolovoza.

Prije odlaska na ove velike smotre naši reprezentativci i reprezentativke pripremat će se u prigodnom kampu, a nama preostaje samo da im zaželimo puno sportske sreće i dobru zabavu!

 

Back To Top