Ekipa iz YC Zlarin i ove godine uspjela je okupiti vrlo dobru flotu koja je odjedrila dva navigacijska plova u Zlarinsko - Šibenskom akvatoriju. Ukupno su na Zlarin stigle 24 posade.

Kao i uvijek na regatama ovog karaktera flota se mogla podijeliti na jedrilice sportskijeg karaktera i na one kojima nije baš presudno da li imaju pune frižidere i viška tereta u spremištima.

Što se tiče sportski nastrojenih ekipa, njih je na Zlarinu bilo u svim dužinskim skupinama, pa su se na moru mogli vidjeti Gringo 3, Ice, Mr.J, Jena Q, Universitas 2.0, Karpo, pa Melgesi 24 - She i Orage...

U subotu se jedrilo po ugodnom zapadnjaku, a ruta je vodila od Zlarina, pa se Hrid Galijolicu ostavljalo lijevim bokom. Zatim se okretala Plić Sestre desnim bokom, pa oko otoka Prčevca kojeg se ostavljalo lijevim bokom. Nakon Prčevca otok Zmajan se trebao ostaviti lijevim bokom, pa otok Sestrica Mala lijevim bokom i pravac u cilj u Zlarin. Ukupna duljina ove rute bila je nešto veća od 22 NM.

Što se tiče nedjeljnog jedrenja, ono je imalo klasični krug oko Zlarina s tim da ovog puta cilj nije bio u Zlarinskoj luci, već na mjestu starta. Ukupna duljina ove petlje bila je nešto manja od 10NM.

Što se tiče vremenskih uvjeta u nedjelju, oni su bili dosta drugačiji od subotnjih, jer se jedrilo po oblačnom vremenu koje je uključivalo južin koji je postupno jačao i dok je flota stigla do južne punte Zlarina bilo ga je oko 15 čvorova.

U oba plova pobjedu je odnio Gringo 3, a odmah iza njega u cilj je ulazio Ice, dok su Karpo, Mr.J, Universitas 2.0 i Jena Q radili međusobne rošade i s ovim redoslijedom završili regatu.

Uz bodovanje po Openu, regata se bodovala i po ORC-u.

Ove godine u ORC se prijavilo samo pet posada, a uvjerljivu pobjedu odnio je Melges 24 - She. Ova skoro kompletna ženska posada pobijedila je u oba plova. U subotu je She bila brža za dvije korigirane minute od Mr.J, dok im je pobjeda u nedjelju skoro izmaknula za 3 korigirane sekunde. U tom plovu do drugog mjesta dojedrila je posada Corala VII.

Rezultate po Openu možete pronaći na ovom linku, dok su rezultati izračunati po ORC-u dostupni na ovom linku, a fotogaleriju snimljenu u nedjelju možete pronaći na ovom linku.

 

Back To Top