Najveći jedriličarski događaj na Kvarneru, Riječka Fiumanka održat će se od 7. do 12. lipnja.

Ove godine program regate ima i nekih novosti, a evo što su sve najavili organizatori na tiskovnoj konferenciji koja je održana 16. svibnja:

U prostorima "najvećeg sportaša u gradu", riječkog Decathlona, otvoren je regatni ured 23. Fiumanke i prigodno predstavljen tjedan sporta i zabave koji će ove godine započeti prvom Studentskog regatom čiji je suorganizator Sveučilište u Rijeci. Regata je za prvu godinu zamišljena kao kup natjecanje na kojem će nastupiti 20 timova, a da bi i ova regata po uzoru na medijsku i na veliku Fiumanku uskoro mogla izaći iz lokalnih okvira, pokazuje interes za sudjelovanjem studenata iz drugih gradova pa i država. Kao nastavak na Studentsku regatu, osim jedrenja studenti će na Fiumanki ove godine imati i utrku lukobranom pod nazivom Sunset Run, najavila je Tamara Puschmann iz Sveučilišta u Rijeci.
Uz ona velika jedra, dio programa je i atraktivno dvodnevno windsurf natjecanje u Preluci koje je u ime organizatora DSNM Volosko predstavio aktualni svjetski prvak Enrico Marotti i član kluba. Sportski program Fiumanke zaključit će zanimljive SUP regate u luci u organizaciji VOP SUP Teama koje je predstavio Igor Tomažić, a u veslanju lukom pridružit će im se i veslačice i veslači VK Rijeka.

Konkretno, filtrirani program Fiumanke, s težištem na sportski dio aktivnosti, izgleda ovako:

 

07.06. - utorak

10:00 - Studentska Fiumanka

08.06. - srijeda

10:00 - Studentska Fiumanka

09.06. - četvrtak

10:00 - Studentska Fiumanka

19:00 - Fiumanka Sunset Run

10.06. - petak

10:00 - Fešta od malog broda - papirnata Fiumanka

15:00 - Lürssen Kvarner Race

11.06. - subota

06:00 - Windsurf Fiumanka

12:00 - 23. Fiumanka i Medijska regata

12.06. - nedjelja

06:00 - Windsurf Fiumanka

10:00 - SUP Fiumanka

13:00 - Prezentacija veslanja

 

Detaljan program i mnoštvo dodatnih informacija možete pronaći na službenim web stranicama eventa.

Naslovna foto: www.fiumanka.eu

 

Back To Top