Jedrilica Minidura je bila domaćin kola koje je prvotno planirano za održavanje 21. siječnja, ali zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odgođeno je na nedjelju 28. siječnja.

Ruta koju je ekipa Minidure odabrala je imala kao početak standardnu startnu liniju, zatim obilazak Dakse desnim bokom, obilazak Grebena također desnim bokom, ponovno Daksa desno, pa još jednom Grebeni desno, zatim Daksa proizvoljno i cilj u Orsanu.

Na startu se okupilo deset posada, a 8NM dugu rutu po laganom vjetru su prešli u prosjeku za oko 4 sata. A ono što je vrlo zanimljivo je to što su u cilju skoro svi bili unutar tri minute! Jedino je pola sata ispred sviju u cilj ušao Južni vjetar 2, a kao što to obično biva u regatama koje se vrednuju po premjeru to mu po uvjetima koji su vladali na regatnom polju nije bilo niti približno dovoljno da pobjedi regatu nakon korekcije.

Nakon korekcije rezultata pobjednici regate su oni koji su ušli posljednji u realnom vremenu, posada Ardure je tako uknjižila svoj najbolji rezultat u ovosezonskoj trening lizi.

Rezultati ovog kola su dostupni na ovom linku. A hrpu fotografija što snimljenih s dronom, a što s palube nekih od jedrilica možete pronaći na ovom linku.

 

 

Back To Top