Deset jedrilica je 22. travnja odjedrilo 14 NM dugu rutu koju je zamislila posada jedrilice Analea.

S obzirom na lagano jugo koje je puhalo taj dan ruta je zamišljena tako da se nakon standardnog starta ispred Orsana obiđu svjetionik Sv.Andrija i nezaobilazni Grebeni, te da se flota dočeka u cilju ispred kluba.

Ovaj plan su uspješno realizirali svi osim posada jedrilica Grimi i Minidora koji su nažalost dobili DNF.

Većina ostalih jedrilica se dosta dobro držala na okupu, pa su finiširali u poprilično malim razmacima u realnom vremenu. Samo minut i pol je bio razmaka između prvoplasiranog Južnog vjetra i trenutno vodećeg na ljestvici, Lera. Dvije minute iza u cilj stiže Rosso, a manje od još deset minuta je trebalo Analei i Lenobi. Zatim su u paru stigli još Fjumanka i Luna, a sat i kvarat nakon sviju s posljednjim dašcima juga ciljnu ravninu prelazi Ardura.

Što se tiče poretka nakon korekcije on je malo promijenjen u odnosu na open varijantu, ali Južni vjetar i Lero su zadržali prvo i drugo mjesto i na ovaj način.

U generalnom plasmanu je stanje u vrhu nepromijenjeno u odnosu na prethodno kolo, a jedina bitna razlika je da je ova pobjeda Južni vjetra malo odvojila od direktnog suparnika Rossa, dok je Lero i dalje suvereno na čelu.

Posada Felicite ima za zadatak pripremiti rutu za predzadnje ovosezonsko kolo koje je zakazano za nedjelju 6. svibnja, a do tada možete vidjeti kako je izgledalo 11. kolo u fotogaleriji na ovom linku.

 

Naslovna foto: Roza Zakarija

 

Back To Top