Kompletna postolja sedmog kola Splitske trening lige zauzele su jedrilice duljine 24 stope. Zlato i broncu i u openu i po THC-u uzeli su Melgesi 24, a srebro Este 24.

Flota od 17 jedrilica okupila se u nedjelju 6. ožujka ispred Instituta da zajedri u Kaštelanskom zaljevu. Domaćini ovog kola bili su članovi JK Spinut, a zamislili su sljedeću rutu koja je startala točno u podne:

  • start između zelene lanterne sjeverno od Instituta i pajeta na desnoj strani startne linije
  • Garifulin, odnosno oznaka plićine, sjeverno od lučice Spinut - ostaviti lijevo
  • zelena lanterna ispred instituta - ostaviti lijevo
  • oznaka plićine, sjeverno od luke Lora - ostaviti lijevo
  • cilj, zamišljena linija od zelene lanterne ispred instituta u smjeru juga - ne dalje od 100m

Ukupna duljina rute bila je 7.5NM i s obzirom na laganu buru koja je puhala s te strane Marjana razvoj situacije iz uvoda bio je sasvim očekivan.

Maleni i lakši, samim tim i brži, po laganim uvjetima, definitivno su na svojoj strani imali matematiku THC-a. U realnom vremenu prva trojka završila je unutar 12 minuta dok im je to bilo nešto bliže kad su u pitanju korigirane sekunde.

Universitas Nova najbrže je prejedrila spomenutih 7 i pol milja. Trebalo joj je ukupno sat i 41 minutu. Runaway je kasnio 8 minuta, dok je Obi Wan u cilj ušao 30 sekundi kasnije.  Da je Runaway bio koji minut brži u cilju postojala je realna šansa da odnese pobjedu po korekciji. Naime, razlika između njega i Obi Wana na kraju je bila 51 korigiranu sekundu, dok za Universitas Novom nije kasnio 8 minuta, već samo 5 minuta i 55 sekundi.

Ovog puta, kao i mnogih ranijih, najbrži među velikima bili su momci i djevojke s Mile 8. Ovaj Oceanis 46.1 završio je realno četvrti! Po korekciji je završio na šestom mjestu, jer su ga "pojeli" Universitas (Murphy 25) i Iggy (Melges 24), koji su po Openu bili odmah iza njega.

Kompletne rezultate po Openu možete pronaći na ovom linku, dok su rezultati po THC-u na ovom linku.

Što se tiče generalnih ljestvica, one se razliku samo u redoslijedu na vodećim pozicijama. Jena Q, koja je u ovom kolu završila na sedmom mjestu, i dalje je vodeća. Razlika između nje i drugoplasiranog Matarana 32, koji je propustio ovo kolo, je skoro trideset bodova, slično kao što je i razlika između Matarana 32 i Poliklinike Nove na trećem, odnosno Poliklinike Nove i Mile 8 na četvrtom mjestu. Aktualni rezultati nalaze se ovdje.

Na THC ljestvici vodeću poziciju drži Poliklinika Nova, a u vrlo tijesnoj borbi za drugo mjesto slijede je Mataran 32 i Jena Q!

Ove tri jedrilice značajno su ispred ostalih, pa je recimo četveroplasirani Obi Wan skoro 120 bodova iza Jene Q. Ovu ljestvicu možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: Damir

 

Back To Top