JK Zenta u suradnji s HZTK i HJS u nedjelju, prvog dana srpnja, u Splitu na Matejušci obilježit će 40. godišnjicu RU klase RG65!

Evo što su napisali organizatori u svom službenom priopćenju:

Dakle, bilo je to 24. lipnja 1978. kada je Raul Landó, u Buenos Airesu, Argentina, pokrenuo svoju "Lady Susan", slobodno jedreći i upravljajući svojom "G65" (bez "R" tada!) na lokaciji Plaza Urquiza, ali ovaj put S INSTALIRANIM RADIO UPRAVLJAČEM! Ovo je postao PRVI RADIO "G65", to jest "RG65" (engl. radio-guided, 65cm duljina trupa). I, Raul sve od tada ima oznaku broda broj "1"... :-)

Četrdeset godina neprekinute aktivnosti klase je postignuće vrijedno slavlja i pohvale, a mi predlažemo da se nakon nedjeljnog ručka dođete lijepo proveseliti na besplatnu promociju tehničke kulture jedriličarskog modelarstva otvorenu za sve sudionike, posebice djecu i mlade. Također, seniori su odlučili iskazati i svoje vještine u samom centru Splita, a priprema se i (ne)ozbiljan okršaj između klupskih mentora iz JK Zenta; Ante Kovačevića i Zvonka Jelačića. Oni će nakon ovogodišnjeg pokoravanja Europe odmjeriti vlastite snage iznova!

Ako biste i vi željeli uključiti vašu djecu i mlade u ljetnu školu jedriličarskog modelarstva, slobodno nam se javite na facebook stranicama kluba JK Zenta ili na kontakt mob.: 0989526275.
Nećemo se ovog ljeta samo kuhati, izađimo na povjetarac te zabavu uz more! 

Dakle, Matejuška je u ovu nedjelju nezaobilazni dio vašeg dana, od 16:00 pa nadalje očekuje nas mnogo zabave, vidimo se!

 

Back To Top