Devet RU jedriličara jedrilo je po 24. put u Riječkoj luci na Gatu Karoline Riječke na regati RU jedrilica, preciznije u klasi IOM.

Na prethodnih par izdanja regate nije bilo sreće s vjetrom, pa su mnogi modelari što iz Hrvatske što iz okolnih zemalja puhali na hladno i odlučili ovaj put ostati doma s pretpostavkom da ni ove godine neće biti sreće. Međutim, ovaj put je odjedren skoro maksimalni program koji je na dvodnevnim modelarskim regatama 18 plovova.

Ovo je trebala biti četvrta ovogodišnja regata u službenom kalendaru HJS-a, ali ispala je kao treća, jer se dva tjedna ranije nije uspješno odjedrilo Prvenstvo Hrvatske u Opatiji. Tamo su se okupili jedriličari iz Hrvatske, Italije, Mađarske i daleke Ukrajine.

Unatoč tako velikom putu koji su napravili uspjeli su odjedriti samo jedan plov u subotu, dok u nedjelju nije pomogla niti promjena lokacije regatnog polja. Tako da su se na kraju razišli bez službenih rezultata, jer je regata trebala biti valjana tek nakon odjedrena minimalna tri plova.

Subota i nedjelja u Rijeci su slično započele, ali sredinom jutra krenulo je puhati dovoljnih 5-6 čvorova da bi se vrlo solidno jedrilo.

Kad smo stigli na mjesto događanja prva reakcija svima je bila "opet neće biti ništa", ali  srećom u Riječkoj luci ima neki lokalni, privatni vjetar koji dođe i povuče s maestrala. U stvari, jedan plov smo napravili po jugu, polje je bilo postavljeno prema terminalu, ali to je bilo sve po tom vjetru jer je odmah prebacilo na maestral. Tada smo prebacili polje i odjedrili sedam plovova po tom smjeru. Drugi dan smo isto ujutro mislili da neće biti ničeg, pa kad je zapuhalo napravili smo deset jedrenja i bili gotovi već oko 14 sati. Tako da kad smo podvukli crtu dobili 17 od 18 mogućih jedrenja. Stvarno vrhunski rezultat. Vjetar nije dricavao, bio je stabilan po smjeru i stvarno je šteta što nije bilo još sudionika. Ovako se flota u svakom plovu grupirala u one koji su u vrhu i one koji nisu toliko dobri, pa su kasnili za njima, ali da je bilo više sudionika vjerojatno bi ta razlika u kvaliteti bila sigurno ublažena. Plovovi su trajali od 8 do 10 minuta i samo u posljednjem plovu u nedjelju nisu svi uspjeli dojedriti do cilja unutar vremenskog ograničenja zbog nedostatka vjetra.

Zoran Grubiša, SCOR

Što se tiče rezultata i njihove analize može se reći da je Ante Kovačević bio dominantan tijekom cijele regate, pogotovo u nedjelju kad je 6 puta pobijedio, a za konačni skor je odbacio jedno 4. i dva 3. mjesta. Klupski mu kolege Boris Bakotić i Zvonko Jelačić su rezultatski bili dosta iza Ante, a na kraju ih je međusobno dijelio samo jedan bod.

Foto: Dean Miculinić

Unatoč tako čistoj bodovnoj situaciji stanje na regatnom polju je bilo mnogo napetije, a taj dio nam je ispričao pobjednik regate, Ante Kovačević:

Bili smo malo skeptični oko prognoze, jer je sve djelovalo dosta zabrinjavajuće, međutim stvarno smo se prevarili po tom pitanju. Imali smo dva prekrasna dana s nekim lokalnim maestralom koji nam je dao stvarno idealne uvjete za jedrenje. A iako po rezultatima na kraju izgleda da je moja pobjeda bila uvjerljiva to na moru nije bilo baš tako. I Boris i Jela I Robi i ja smo se stalno izmjenjivali u redoslijedu, a ja bi na kraju stalno zbog nekog bolje odrađenog detalja isplivao na prvo mjesto. Stvarno se trebalo dobro potruditi za svaki metar, a u stvari sam možda samo bio najraspoloženiji od njih pa sam zato bio bolji u finišu. Ali ponavljam, to nije bilo niti malo jednostavno! Što se tiče uvjeta na moru na kraju se pokazalo da smo i vrlo korisno iskoristili ovo gostovanje jer smo dobili priliku jedriti u uvjetima koje nemamo u našem matičnom akvatoriju. More je bilo bez vala, kao ogledalo, a vjetra je bilo skoro pa do sredine uvjeta za korištenje A jedara. Tako da smo dosta izvježbali jedrenje u tim uvjetima s Kantunom 2 koji je ipak više "vitraški" brod i ovo nisu uvjeti za koje je projektiran. Mislim da mogu reći da smo ga sad doveli do maksimuma njegovih performansi po bonacama.

Ante Kovačević, JK Zenta

Iduća regata klase IOM u Hrvatskoj je tek u zimu, nakon Svjetskog prvenstva koje će se ove godine jedriti u studenom u Brazilu. Kako treba ostati u formi do tada naši modelari će morati ići na gostovanja u inozemstvo i u međunarodnoj konkurenciji nastojati održavati visoki nivo jedrenja.

Prva od tih pripremnih regata koje su u planu bit će sredinom svibnja u Španjolskoj u blizini Valencije. Riječ je o jakoj međunarodnoj regati koja će trajati četiri dana.

Nakon ljetne pauze slijedi drugo gostovanje, a tada je u planu odlazak u Veliku Britaniju na njihovo Državno prvenstvo. Ta regata je zakazana za kraj kolovoza i također će trajati više dana.

A ako ste u Splitu tada je vrlo vjerojatno da ćete ove jedriličare u poslijepodnevnim satima vidjeti na treningu ispred Zente. TAkođer su vrlo aktivni i u radu s mladima u klasi RG 65 koja se aktivno promovira po osnovnim školama i jedriličarskim klubovima, pa i na različitim manifestacijama poput nautičkih sajmova. Osim što se mladim snagama osiguravaju te malene jedrilice za treninge i natjecanja, dodatno ih se stimulira i mogućnošću da ako se istaknu među svojim vršnjacima da će dobiti mogućnost jedrenja i s klasom IOM.

Najbolji primjer ovog napredovanja je junior Bruno Marević koji se i u seniorskoj konkurenciji vrlo dobro snalazi, a čak se razmišlja o tome da ga ga se uključi u sastav naše reprezentacije koja će otputovati u Brazil!

Više fotografija s regate u Rijeci možete pronaći u bogatoj fotogaleriji Deana Miculinića.

 

Naslovna foto: Dean Miculinić

 

 

Back To Top