Nakon godinu dana pauze, Rogoznica je ponovno domaćin Prvenstva Hrvatske za radio upravljane jedrilice klase IOM, a koje organizira JK Val iz Šibenika od petka 17. pa do nedjelje 19. siječnja..

Regata se organizira 14. put za redom uz manje više sličan program kao svake godine. U petak se vikend jedrenja otvara navigacijskim jedrenjem oko Rogozničkog poluotoka, da bi se od podne započelo s klasičnim jedrenjem oko oznaka, odnosno regatama koje se boduju za PH.

Predprijavljeno je 39 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, Austrije, Turske i Italije.

U nedjelju će paraleleno s ovom regatom biti odjedrena i prva ovogodišnja regata manjih RU jedrilica, klase RG65. Inače, riječ je o jedrilicama koje se posljednjih godina intenzivno "reklamiraju" širom obale, a posljednje održana promocija je bila u Zagrebu.

Svi koje zanima jedrenje u ovim klasama su dobrodošli u Rogoznici, pogotovo jer je u najavi vjetar sva tri dana, a to je uvijek garant vrlo atraktivnih situacija na moru.

Što se tiče kiše, po prognozama bi je trebalo biti samo u noći sa subote na nedjelju, tako da bi ovo trebao biti vrlo ugodan vikend kako za jedriličare, tako za sve dobronamjernike!

U petak je početak jedrenja navigacijskog plova najavljen za 9:00, dok će se u subotu i nedjelju s jedrenjima krenuti oko 10 sati, a na rivi će se natjecatelji zadržavati praktički do zalaska sunca, osim u nedjelju kad će posljednji mogući start biti u 15:30.

 

Naslovna foto: Franjo Jurić

 

Back To Top