JK Istra iz Lovrana ponovno je organizirala regata za RU jedrilice, ali olujni vjetar što je puhao na cijelom Jadranu nije ni njih poštedio.

Okupilo se desetak najmlađih koji su jedrili s jedrilicama klase Dragon Force 65 i skoro jednako toliko odraslih koji su imali u planu nastupiti sa svojim jedrilicama klase IOM.

Dan je bio lijep i sunčan, ali prije početka natjecateljskog dijela eventa uočena je tramontana čiji "zid" se približavao velikom brzinom. S obzirom da maleni Dragoni ipak nisu napravljeni za jedrenje po tako zahtjevnim uvjetima RO je morao prebaciti regatno polje s vanjske strane Lovranskog mula na unutrašnju. Međutim, zaklon je bio prevelik i do flote su stizali samo povremeni refuli koji nisu dozvoljavali normalno jedrenje.

Foto: Tin Matulja

S obzirom na okolnosti nije se mogao primijeniti princip nagrađivanja najboljeg rezultata jedrenja, već su organizatori ponovili lanjski rasplet kad su nagradili najbolju masku. Ove godine nagradu je odnio klinac s maskom gusara.

Osim jedriličara iz JK Istra, na regati su nastupili i predstavnici JK Croatia iz Ičića, dok se među IOM-ovce iz JK Opatija ubacio i jedan jedriličar iz Slovenije.

Naslovna foto: Tin Matulja

 

Back To Top