U nedjelju 19. srpnja, jedriličarski klub Jadro iz Selca organizira tradicionalnu smotru i dvije regate drvenih "barak". Jedna regata će biti prava jedriličarska, dok je druga nadmetanje u snazi i vještini veslanja.

Evo i službene najave cijelog događanja:

Unatoč svim nedaćama koje su nas snašle, JK "Jadro" iz Selca svojom upornošću plovi dalje na putu očuvanja pomorske baštine. U tom nastojanju, u nedjelju 19.7. u Selcima će se održati šesta "Regata drvenih barak".
Dok većina sličnih manifestacija preferira jedrenje, u Selcima se uz regatu na jedra, održava i regata na vesla. Na taj način sudjelovati može veći broj drvenih baraka, uključujući i one koje nisu opremljene za jedrenje. Pobjednike regata očekuje vrijedna nagrada. Pozivamo sve vlasnike drvenih baraka da dođu i sudjeluju u regati, a građane pozivamo da dođu u Selce uživati u predivnim prizorima te tako podrže vlasnike tih divnih brodica u njihovom trudu na očuvanju tradicije.

Regata je organizirana uz obavezno pridržavanje mjera preporučenih od strane ZZJZ i preporuka HJS vezano za prevenciju od COVID–19. Zbog specifičnosti sporta, timovi nisu u fizičkom kontaktu, a samo se natjecanje se odvija na velikom, otvorenom prostoru. Gledatelji regatu mogu pratiti s bilo kojeg dijela obale, izbjegavajući grupiranje i veća okupljanja.

 

Foto: JK Jadro

Naravno, svaka ovakva manifestacija ne bi se mogla održati bez podrške lokalne zajednice, a ovog puta to će biti: Grad Crikvenica, ŽLU Crikvenice, TZG Crikvenice, Konoba "Riva" i U.O. "Lončarić" - dizalica.

Za sve dodatne informacije možete nazvati g.Davora Lončarića, predsjednika udruge na 098 755 892.

 

Naslovna foto: JK Jadro

 

Back To Top