U Biogradu je 15. siječnja, na dan Sv.Stošije, zaštitnice grada, održana svečana sjednica gradskog vijeća a u sklopu koje su dodijeljene svečane nagrade zaslužnim Biograjcima.

Među nagrađenima bio je i Gordan Borčilo, dugogodišnji predsjednik Yacht Cluba Biograd koji je dobio nagradu za životno djelo!

Nagradu je Gordan zaslužio svojim humanitarnim radom i organizacijom brojnih regata s kojima je radio i još uvijek radi iznimnu promidžbu svog grada.

Ono što njegov rad posebno ističe u odnosu na mnoge druge je to što su na regatama YC Biograd dobrodošli i oni koji nemaju jedrilice, te se Gordan potrudi da im ih osigura. Tako su na ovim regatama jedriti na krstašima započeli mnogi trenutno vrlo aktivni jedriličari i nautičari.

Uz regate krstaša organizirao je i sudjelovao u organizaciji i regata za manje sportske klase. Sigurno su mu jedne od najdražih Prvenstvo 17. distrikta za klasu Zvijezda 2013. godine i Svjetsko prvenstvo katamarana klase TopCat K1 2016. godine.

Uvijek je podupirao i rad s djecom i mladima, posebno u okvirima tehničke kulture. Nekoliko godina za redom pod njegovim su se okriljem organizirale i regate radio upravljanih jedrilica, a YC Biograd bio je među prvima koji je podržavao promociju jedrenja u klasi Dragon Force 65.

Čestitke Gordanu na zasluženoj nagradi i želimo mu da još mnogo godina nastavi sa svojim radom na promociji jedrenja kao sporta i stila života!

 

Back To Top