Za tjedan dana u Šibeniku će Wave Sailing Center u suradnji s D-Marin organizirati drugu regatu iz trodijelnog ciklusa objedinjenog pod imenom D-Marin Hrvatska jedriličarska liga.

Prva regata lige održana je 3. i 4. veljače, a nastupilo je osam posada iz doslovno cijele Hrvatske. Jedrilo se na dvije monotip flote, na raspolaganju su bile po četiri jedrilice Platu 25 i J70.

Koje ekipe su bile u kojoj floti za prvu regatu je određeno ždrijebom. Tako su na jedrilicama klase J70 jedrile ekipe iz Šibenika i Zagreba, te s Murtera i Zlarina, dok su na Platuima 25 jedrili Riječani, Spličani, Makarani i Primoštenci.

Kvalifikacije su se jedrile po četiri plova, pa su posade koje su zauzele prva i druga mjesta formirale zlatnu skupinu, a trećeplasirani i četvrtoplasirani su jedrili u srebrenoj skupini. Ponovno se upotrijebila metoda ždrijebanja po kojoj je zlatna skupina dobila jedrenje na J70, dok su srebreni dobili na raspolaganje Platue 25. Također se obavio i još jedan ždrijeb s kojim je određeno koja posada će jedriti na kojoj od raspoloživih jedrilica.

Do kraja regate uspjela su se organizirati po još tri finalna plova, a konačan raspored D-Marin CSL - Act 1 je bio slijedeći:

 1. JK Val
 2. YC Kornati
 3. RI Crew
 4. Mareus
 5. JK Medveščak
 6. JK Bura
 7. YC Zlarin
 8. JK Primošten

Ovi plasmani su ujedno iskorišteni za raspored po kojem će u subotu 12. svibnja biti raspoređene nove kvalifikacijske skupine. Po ključu koji se može pronaći u Pravilniku CSL-a određeno je da će slijedeći vikend grupe izgledati ovako:

Platu 25

 1. JK Val
 2. Mareus
 3. JK Medveščak
 4. JK Primošten

J70

 1. YC Kornati
 2. RI Crew
 3. JK Bura
 4. YC Zlarin

Nakon njih ponovno slijedi formiranje zlatne i srebrene skupine i finalna jedrenja kojih inače može biti do 8. 

Kako je izgledalo na prvom činu za izbor najbolje Hrvatske klupske ekipe možete pročitati u izvještaju koji se nalazi na ovdje.

Hrvatski jedriličari su ove godine među 17 Europskih zemalja koje sudjeluju u natjecanju za Jedriličarsku ligu prvaka - Sailing Champions League. Više o principu na kojem se zasniva ovo natjecanje možete pronaći na ovom linku.

 

Back To Top