Uspješno je nastavljena ovogodišnja jedriličarska sezona u Riječkoj luci... druga regata Torpedo Cupa je održana kao što je i najavljeno, a unatoč slabom vjetru tri jedrilice su uspješno prejedrile cijelu rutu!

Vrijeme u Rijeci je bilo dosta tmurno, kao što se može i vidjeti na fotografijama, a povremene rupe u naoblaci su bili trenuci kad se uspijevao probiti poneki slabašni povjetarac. U svakom slučaju, sve je odrađeno po planu. Ruta, od gata Karoline Riječke, kroz luku do lansirne rampe i natrag, uz pomoćni cilj na ulazu u luku.

Start je signaliziran u 11:00, a pristupilo je osam jedrilica JOD 35. Uz posade koje pripadaju Rijeci i najbližoj okolici, sudjelovala je i JOD 35 posada iz JK Jadro iz Selca koji su sudjelovali sa svojim klupskim bolidom. Ukupno su svoje predstavnike imali jedriličari iz pet klubova, a uz Jadro, nastupom se mogu pohvaliti i članovi Neverina, Adrie, Maxija i Croatie.

Koliko je bilo psihički naporno na regatnom polju najbolje pokazuje ova fotografija:

Foto: Dražen Zdelarec

Kad se u obzir uzme stvarno mala širina prvog dijela regatnog polja koje se nalazi unutar Molo Longa i kad se vidi koliko su jedrilice koje su bile pored vas imale sreće i dobile onaj jedan presudni refulić... stvarno treba imati veliku ljubav prema jedrenju da se cijela ruta ipak odjedri do kraja!

Po pitanju rezultata može se reći da su najbrži bili članovi JK Neverin iz Čavla na jedrilici Bjod. Ovu posdu je predvodio Robert Gal, dok su im se klupski kolege s Pinom Božićem kao kormilarom na jedrilici Baraba Sailing Team popele na treću stepenicu postolja. A u sredini su se smjestili Selčani kojima je kormilar bio Ozren Lončarić.

Naravno, kad pričamo o postolju i stepenicama ne smije se zaboraviti da je ipak još uvijek riječ o zamišljenim, imaginarnim, penjanjima jer se još uvijek moramo pridržavati antivirusnih mjera.

Najbržima je za cijelu rutu trebalo 02:12:25, drugoplasirani su kasnili 2 minute i 25 sekundi, a trećeplasirani su iza pobjednika ušli za 11 minuta i 5 sekundi.

Kompletne rezultate možete pronaći na ovom linku.

Iduće kolo Torpedo Cupa trebalo bi biti za oko mjesec dana, a do tada, nadamo se, da će biti još jedriličarskih vijesti iz ovog akvatorija.

Foto: Dražen Zdelarec

 

Naslovna foto: Dražen Zdelarec

 

Back To Top