Još jedno kolo Torpedo Cupa je uspješno odjedreno bonaci unatoč. Jedrilo se u subotu 17. listopada, a jedriličare je dočekala jedna od dvije varijante vjetra koje su najčešće u ovom akvatoriju... ili je bonaca ili je vrlo jaki vjetar.

Situacija na samom startu je ovog puta izgledala kao da će se regata morati otkazati, ali RO je flotilu izvukao na izlaz iz Riječke luke gdje je ipak bilo vjetra.

Dalje je regata išla prema uobičajenoj bovi ispred lansirne rampe bivše tvornice torpeda i nakon okreta natrag prema ulazu u luku. Na istom mjestu gdje je bio start bila je i ciljna ravnina i na taj način se ovog puta spasila regata. Istina, polje je na ovaj način značajno skraćeno, ali uvjeti su zahtijevali da se to napravi na ovaj način.

Flota se uglavnom držala na okupu, a do cilja je ponovno prvi dojedrio JOD 35 iz JK Jadro - Selce. Ciljnu ravninu su presjekli u 13:17:23.

Šest minuta nakon njih do cilja stižu Jezera, ali na kraju ostaju bez plasmana zbog OCS-a. Ova ekipa je predvodila skupinu od još tri JOD-a koji su ulazili u cilj u idućih tri minute. S obzirom na uvjete na moru i brzine koje su se razvijale može se zamisliti na kojoj međusobnoj udaljenosti su se nalazile jedrilice i koja neizvjesnost je vladala na regatnom polju.

Preostale dvije jedrilice kasnile su desetak minuta za srednjom skupinom, a posljednji su u cilj ušli oko 23 minute nakon pobjednika.

Idući Torpedo event na rasporedu je za oko mjesec dana, na istom mjestu i najvjerojatnije u isto vrijeme.

 

Naslovna foto: YC Adria

 

Back To Top