Jedriličarski klub Split organizirao je posljednju ovogodišnju kriterijsku regatu klase Optimist, a riječ je o regati koja se ranijih godina organizirala u sklopu Novogodišnje regate na Hvaru, a koja je 2021. zaključila samo s klasom ILCA.

U Splitu se okupilo 88 kadeta željnih skupljanja bodova za kriterijsku ljestvicu, a program natjecanja predvidio je tri dana za aktivnosti na moru. Međutim, početak zime više je prošao u znaku ranojesenskog karaktera s lijepim danima i manjkom vjetra.

Prvog dana odjedrena su dva plova od čega je jedan bio skraćen, dok drugog dana regate nije bilo ni toliko sreće, pa je večer dočekana bez novih bodova na ljestvici.

Posljednjeg dana vremenski uvjeti bili su slični onima od ponedjeljka (prvog dana regate). Prvi plov dana organiziran je po jugu koje je preko Marjana dolazilo u Kaštelanski zaljev, a bilo ga je tek toliko da 95% flote dojedri do cilja.

To je ujedno bio i posljednji plov u toj zoni, a posljednji sat pred istek vremenskog ograničenja iskorišten je za prebacivanje flote s vanjske strane otoka Čiova. Tamo je iskorišten lagani maestral po kojem je odjedren posljednji plov 2021. godine.

Regata je prošla u znaku dečkiju. U prvih dvadeset uspjele su završiti samo dvije djevojčice!

Apsolutni primat imao je Labudov trio među kojima se posebno istaknuo Roko Čepić Zokić s čak tri pobjede. Preostalo prvo mjesto osvojio je na kraju drugoplasirani Josip Tafra, dok je treće mjesto na postolju zauzeo Bepo Duplančić.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Nina Marušić (JK Zvir) koja je u generalnom plasmanu bila izvrsna 5., dok je srebro osvojila Ana Grubelić (JK Uskok) koja je u konačnici bila 8. Posljednje mjesto na postolju zauzela je Marta Lolić (JK Split), 21. u generalnom plasmanu.

Što se tiče najmlađih u floti, najbolji je bio Zoran Jakić (JK Split) na 7. mjestu generalno i Laura Čugalj (JD Val) koja je regatu završila na 23. mjestu.

Kompletne rezultate možete pronaći na ovom linku.

 

 

Back To Top