Na Kvarneru se tradicionalno ulazi u završnu fazu jedriličarske sezone. Nekoliko vrlo atraktivnih regata je na rasporedu već od prvog vikenda u rujnu, a poziv na sudjelovanje je pripremio Davor Lončarić član JK Jadro iz Selca:

Jedriličare i organizatore očekuje uzbudljiv rujan na Kvarneru, jer se u samo mjesec dana održava čak devet regata za krstaše. Zahvaljujući dogovoru klubova i mogućnosti vezanja u „Mitan marini“, smanjen je broj transfera što olakšava dolaske na regate a samim time nadamo se i većem broju jedrilica. Prva u nizu je „Galebova“ regata 20 milja Kvarnera koja starta u subotu 1.9. iz Kostrene s ciljem u Crikvenici. Po ulasku u cilj jedriličari će se opustiti na završnici 52. „Ribarskog tjedna“ a u nedjelju 2.9. ih očekuje „Valova“ Regata Ribarskog tjedna. Sudionici Trke oko Krka, trodnevne regate koja starta 7.9. u organizaciji „Jadra“ i „Burina“, jedrilice će moći vezati u „Mitan marini“ u Novom Vinodolskom, te ih tamo ostaviti sve do Kvarnerske ili Lošinjske regate. Nakon Trke, 15. i 16. 9. jedri se Kvarnerska regata u organizaciji „Galeba“ sa startom iz Kostrene. Neke posade će se taj vikend uputiti i u Mali Lošinj gdje „Jugo“ organizira Regatu lošinjskih olimpijaca. Od 20. do 30. 9. od Rijeke do Tivta i natrag, jedri se Regata tisuću otoka a organizira je „S.C.O.R.“. Posljednje rujanske dane obilježit će „Opatijska“ 37. Galijola koja starta 28.9. iz Opatije i „3. majska“ Nautička regata 30.9. u Rijeci.

Regata Ribarskog tjedna, Kvarnerska regata i Regata lošinjskih olimpijaca boduju se za „Kup hrvatskog Primorja“, a nakon 12 odjedrenih regata ovo su nekima posljednje prilike za popravak plasmana u ukupnom poretku.

Trka oko Krka, Regata tisuću otoka i Galijola bodovat će se za „CRO ORC Offshore Cup“ što je naročito zanimljivo jedrilicama koje jesenski dio sezone nastavljaju na jugu (Viška regata, Regata oko Dugog otoka i Jabuka). Do sada su u tom kupu odjedrene samo Jadranska regata (u kojoj nije bilo osvajača bodova za Kup), Komiška regata i Južnodalmatinska regata, a budući da se četiri lošija plasmana odbacuju, sve je još otvoreno. Za učestvovanje je potreban samo jednostavniji Club premjer, koji je i jeftiniji, pa je to dobra prilika za začiniti nastupe. Još nije kasno za premjer!

Novina ovih regata je i „One Design“ flota na kojoj mogu jedriti sve posade koje na vrijeme rezerviraju jedrilicu. Radi se o jedrilicama Jeanneau One Design 35 otkupljenim od ACI-ja koje je moguće unajmiti od novih vlasnika te se očekuju na regatama. Za Trku oko Krka i Galijolu prijavljeno ih je najviše te imaju i svoju klasu. Nekoliko ih potom putuje na jug gdje će jedriti na ostalim regatama „Offshore Cup-a“.

Puno je ovo regata čak i za najzagriženije natjecatelje, a svatko tko izabere prema vlastitim željama i mogućnostima, sigurno neće pogriješiti. Sve kontakte, kao i informacije o regatama, kupovima, ORC Club premjeru, vezanju u marini, najmu JOD-a 35… pronaći ćete na mrežnim stranicama klubova.

Vidimo se na Kvarnerskim rivama!

Back To Top