Obavljene su posljednje kalkulacije za još jednu od ljestvica na kojima se vrednuju uspjesi jedriličara iz Kvarnerskog akvatorija. Ovog puta su na redu bili seniori koji sudjeluju na regatama krstaša objedinjenim pod imenom Kup Hrvatskog primorja.

U 2020. bilo je predviđeno da se odjedri 14 regata, ali zbog aktualnih okolnosti uspješno je bodovano njih 11. Mora se priznati da s obzirom na sve riječ je o vrlo dobroj sezoni, jer u principu najveći "problem" bile su dvije regate u svibnju (Labinske republike - Rabac i Croatia Cup - Punat) jer su u to vrijeme stožeraši još zazirali od službenog puštanja ljudi na sunce i vrlo provjetren prostor.

Nakon što se situacija malo stabilizirala odjedrena je serija ljetnih regata kad se jedrilo skoro svaki vikend.

Jedina dva organizacijska kiksa desila su se u Selcu kad je bova od orce bila brža od najbržih i kad se u jesen Fiumanka ubacila u termin Kostrenske regate.

U svim tim slučajevima natjecatelji nisu probleme previše uzimali za zlo jer su organizatori uvijek davali sve od sebe i u skladu s epidemiološkim zahtjevima svima osiguravali kvalitetne obroke i piće u dovoljnim količinama. Ipak je riječ o  2020. godini i svima je prioritet bio izlazak na more i ugodno društvo!

Što se tiče konačne sume, jedrilice su podijeljene u deset skupina među kojima je bila i jedna monotip, ona za JOD-ove 35.

U najmanjoj skupini, skupini 9, pobjedu odnosi Aventura Bruna Venturinija iz JK 3.maj. U sedmoj grupi najbrža je bila Aloha Alpha Matka Perharića iz JK Medveščak. Najbrži u šestoj grupi bio je Joker Igora Hrelje iz JD Val, dok je u skupini pet najbolji plasman ostavila Aleksandra, Aleksandra Šlosara iz JK Opatija.

Najbrojnija je bila skupina 4. U njoj je bilo prijavljeno čak 18 jedrilica, a dosta tijesnu pobjedu odnosi Mia Mia 2 Leonida Holjara, još jednog člana JK Opatija.

U trećoj grupi najmanje bodova skupio je Iver Eda Pliskavca iz JK Neverin, dok je u grupi dva pobjedu odnio DSK iz JK Croatia s Dubravkom Frankovićem za kormilom.

U grupi jedan pobjednici su članovi posade jedrilice Las Palmas  Davida Uroića iz JK Neverin, a u skupini najvećih jedrilica uvjerljiv je bio Damaco  Berislava Vranića, a pod zastavom JK Galeb.

A što se tiče jedine monotip skupine, one za JODove 35, nju je popunilo čak devet ovih jedrilica, a laskavu titulu najbržeg odnio je Trogir s Petrom Šimunovićem za kormilom i zastavom JK Senj.

Nažalost, tradicionalno druženje s proglašenjem pobjednika je ove godine izostalo, a kompletne rezultate i razmještaj ostalih sudionika na rang ljestvici možete pronaći na ovom linku.

Čestitke svima, od sudionika, organizatora pojedinih regata, pa do vrijednog tima u pozadini koji se brine da na kraju izađu ovakve ljestvice! Nadajmo se svi da će dogodine program biti 100% odrađen!

 

Back To Top