Sedmo kolo Lige Orsan odjedrilo se u nedjelju 20. veljače, a po tmurnom južnom danu okupilo se deset jedrilica.

Ruta regate uključivala je jedrenje u luci Gruž gdje je postavljen start i privjetrinska oznaka. Nakon nje flota je nošena jugom jedrila prema obližnjim otočićima, a jedna od oznaka postavljena je i u uvali Sumratin.

Unatoč ugodnom jugu koje je puhalo u prvom dijelu regate jedriličari nisu imali sreće s glavnim porivnim sredstvom u nastavku regate, te su na kraju do cilja stigli jedino Outsider i Južni vjetar.

Zadanu rutu od 10.15NM Psaros 40 prejedrio je za 2 sata, 42 minute i 45 sekundi, dok je Overu 33 trebalo 50% više vremena, odnosno 3 sata, 54 minute i 5 sekundi!

Nažalost Južni vjetar jo nije napravio ORC svjedodžbu pa se ne može sa sigurnošću reći tko je po korigiranim rezultatima prvi, ali sudeći po vremenskoj razlici u cilju vjerojatno je to ipak pošlo za rukom Outsideru.

Službeno rezultati za Open izgledaju ovako, dok su brojevi u ORC-u ovakvi, a ono što je najegzaktnije za ovo kolo je regata viđena kroz objektiv gđe. Roze Zakarije. Njenu fotogaleriju možete pronaći na ovom linku.

Naslovna foto: Roza Zakarija