Iz JK Delfin nastavljaju jako i ovog tjedna, ovog puta najavljuju regatu koju zajedničkim snagama organiziraju u suradnji s otokom Unije.

Što se samog jedrenja tiče ono počinje u petak 20. svibnja u 14 sati. Jedri se prema Unijama na ruti od oko 22NM. Za sutradan je najavljen još jedan plov, a ovog puta oko samih Unija na ruti koja bi trebala biti duljine od oko 15NM.

Evo što je o ovoj regati kazala predsjednica JK Delfin, Sanja Vale Čupić, spiritus movens i ove regate:

Pred nama je 3. regata manifestacije „Pula pod jedrima” koju smo pokrenuli s ciljem širenja kulture jedrenja za sve generacije i kroz cijelu godinu.
Navigacijska regata 22NM iz Pule na otok Unije nas posebno veseli jer naše kopno je lijepo no otoku je ipak teško odoljeti. Istra i Kvarner su uvijek bili povezani, a s našom regatom dodatno uspostavljamo sportsku suradnju.
Ova regata je identiteta zelenog otoka, natjecateljskog duha, ali i opuštajuće zabavane vibre koju širimo.
Nadamo se da će nam zapuhati 15tak čvorova da odradimo dobar race, kao što su nam bile i prethodne dvije regate. Nastavljamo gdje smo stali s Brioni kupom, regatom koja je oduševila sve sudionike bogatim sadržajima i idealnim jedriličarskim uvjetima.

Sanja Vale Čupić, JK Delfin

Multidisciplinarni pristup kojim se jedrenje želi još više popularizirati među Puležanima nastavlja se i na ovoj regati. Tako iz JK Delfin objavljuju da nastavljaju "Izazov", akciju koju su pokrenuli s Full Moon regatom. Pozivaju se vrtići, škole, udruge, umjetnici, fotografi, građani i svi koje fasciniraju puna jedra, more, sunce, regate i natjecateljski duh da poprate start, kod otoka Veruda u petak 20.05. u 14 sati te da pronađu svoju inspiraciju i izrade svoju umjetničku kreaciju, fotografiju, sliku, grupni ili pojedinačni rad, kreaciju koja može biti suvenir ili imati uporabnu vrijednost i možda u 2023g. biti nagrada jedriličarima na regatama.

Više informacija možete pronaći na službenim web stranicama JK Delfin.

Naslovna foto: JK Delfin